Det här med fobier

Det här med fobier

Hej där alla läsare! Idag kommer jag att bryta lite mönster och inte riktigt fokusera så mycket på husdjur som jag brukar, utan idag blir det mer om KBT och fobier. Jag träffade nämligen en gammal kompis i Varberg för några dagar sedan, vi hade inte träffats sen vi var i tonåren så det var ett bra tag sedan. Igår skulle vi ses hemma hos mig för att ta en fika och det var då allting tog en ordentlig vändning. Som ni vet så har jag katt och det kan vara ett problem, oftast för att vissa är pälsallergiker. Här var det ett problem men av den orsaken, utan min kompis var fullständigt livrädd för katter. Jag förstod ingenting, men givetvis så tog ja hänsyn till henne och så gick vi ut på stan för en fika istället. En form av fobi mot katter har jag aldrig stött på tidigare i hela mitt liv. Jag har nu under de senaste dagarna funderat lite angående det här med fobier och det är verkligen någonting som intresserar mig. Det finns så mycket fobier idag som människor runt om i samhället går runt med, allt från höjder till små utrymmen. Jag vet dock att det med hjälp av KBT går att bli kvitt med dessa bekymmer. För vissa är fobierna inga större problem, men för andra kan det bli bekymmer. Någon som har fobi för ormar behöver inte oroa sig speciellt mycket, det är nämligen inte ofta som man kommer nära någon orm. Däremot om det är fobi mot något som finns runt omkring oss dagligen, då förstår jag verkligen att det kan bli ett problem. KBT är då ett utmärkt alternativ för att få bort dessa fobier och jag sak faktiskt föreslå det för min kompis. Det är minst sagt spännande hur vi människor fungerar och kan utveckla en rädsla för så många olika saker.  


Kommentarer är stängda.