Presentation av mig och min familj:

Jag som är innehavare av Kennel Gold Dust heter Ann-Louise Netzler, bor i Veddige, på västkusten i Sverige. Jag är född i Göteborg men då jag var 4 år flyttade min familj till Veddige, detta p g a att min pappa var med och byggde Ringhals kärnkraftverk på den tiden. Han lade de viktigaste svetsarna inne i kärnkraftverket då han jobbade som licenssvetsare och var erkänt duktig sådan. Därför byggde mina föräldrar hus i Veddige. Året var 1974. Jag föddes 1970.

Efter att ha växt upp i Veddige som ju är ganska lantligt beläget samhälle så var det ju utmärkt för mig som tidigt fick ett starkt djurintresse. Jag fick chansen att växa upp på landet bland hästar, kor, grisar, katter och hundar mm. Mitt djurintresse vaknade tidigt och jag var ofta med min syster till en stor gård som låg i närheten där de hade massor med hästar, katter, grisar, kor och hundar. Där fick jag tidigt testa på att rida och att umgås med alla djuren, åka hölass och vara med vid grisfödslar mm. Detta var ju drömmen för en starkt djurintresserad flicka.

När jag blev 8 år fick jag börja rida på ridskola och då var det Kvarnagården, Varbergs Ridskola som blev det självklara valet. Där kan tyckas att jag nästan bodde under många år, var där så fort jag fick tillfälle och red på lektion och bara hängde i stallet med alla kompisar. Jag tog mig dit i både ösregn och snöstorm och gick flera kilometer från busshållplatsen i Lassabackakrysset i Varberg till Kvarnagården, för på den tiden var inte alltid min pappa hemma på veckorna, han låg ute på jobb och mamma hade inget körkort.

Så hästintresset har funnits hela livet, starkt intresse och engagemang för djur över huvud taget har funnits med sedan barnsben. Detta har även gått i arv till min underbara dotter Alice. Min lika underbara son Carl tycker också väldigt mycket om djur men är kanske inte lika engagerad som min dotter.

Idag lever vi i ett stort hus 234 kvadrat i utkanten av Veddige, ändå i ett villaområde men precis i utkanten och huset ligger in mot skogen och med lite avstånd från grannen ändå. Hundarna bor på nedervåningen av vårat hus, nedervåningen består av sonens rum, dotterns rum, ett före detta pentry och sedan är nästan hela undervången som en stor fritidsrum/TV-rum med soffa, gästsäng, byrå samt hall i ett.  Resterande del av undervåningen består av groventre/hall, toalett med bastu och tvättstuga, allt detta i separata rum. Dessa rum tillsammans är 117 kvadrat. Övervåningen är också 117 kvadrat.

Då min man tyvärr blivit allergisk mot hundar så har vi tvingats till att ha det så att hundarna bor på nedervåningen, vilket även vi gör till viss del, inte min man och jag, vi har sovrum på övervåningen och 2 TV-rum, kök, toalett mm. Barnen bor dock på nedervåningen där barnrummen är och där även hundarna bor. Vi har ett stort hus med öppen planlösning och kanske inte så många rum men luftigt och ljust med många stora fönster.

Så våra hundar har tillgång till både sängar, soffor och mycket kärlek och omtanke trots att de inte tyvärr kan vara på övervåningen p g a allergi hos min man. Men jag fick tvingas välja, att inte ha någon hund alls eller att de bara fick vara på undervåningen, då var valet ganska enkelt. 🙂

Jag har också tillgång till en verkstadsdel av huset som är uppvärmd där vi har byggt som en box eller ett utrymme som är upphöjt från golvet och har först spånplatta och sedan plastmatta ovanpå, här sover valparna på natten när de har blivit större. På dagarna är de mestadels ute och springer i trädgården eller i min stora hundgård, även hundgården har en väldigt stor specialbyggd hundkoja som är byggd för tik med valpar och som har både fönster och altan, 2 rum och t o m värmeslingor i golvet om man skulle vilja använda detta, men då jag aldrig har ute mina hundar i hundgården när det är kallt, så har jag aldrig brytt mig om att dra in el till denna fina stora hundkoja. Den används bara lite grann under sommartid eller så länge temperaturerna är bra ute. Valparna är naturligtvis ENBART inne i vårt hus fram till de är 5,5 veckor gamla cirka. Sedan får de sakta pröva världen utanför och upptäcka spännande saker och springa i trädgården mm.